Програмата през Декември – Детски Театър

Натисни, за да видиш карта
Кога
декември 4, 2022 @ 11:30 am – 12:15 pm
2022-12-04T11:30:00+02:00
2022-12-04T12:15:00+02:00
Къде
Лунапарк Боби&Кели
Ул. Филип Аврамов
Цена:
7 лв.

Време е за  детски театър!  

Всяка неделя от 11:30 в #ЛунапаркаНаСофия, гостуват известни театрални групи 🎭 и артисти.

Виж кои  постановки ще ни гостуват през месец декември: 

 Театрална програма за месец декември

Куклено представление на Илкова Театър

Автор: Атанас Илков по идея на френската актриса Жули Дорди
Постановка: Атанас Илков
Режисьор: Катерина Илкова
Сценограф: Станка Велинова
Музика: Жули Дорди
Разказва: Наталия Лечева или Радослава Стойнева

Историята е простичка: три дечица – Пиленцето, Зайчето и Мишлето – са първокласници. Но още първия ден те тръгват към училището с различна нагласа, създадена преди това в семействата. Пиленцето едва дочаква изгрева на слънцето, защото съзнава, че в училище ще научи какви ли не интересни неща. Зайчето тренира упорито и е силен, и смел спортист, който е ентусиазиран да се сблъсква с нови предизвикателства. Единствено Мишлето не желае да ходи на училище, то емоционално не е подготвено от семейната среда и е записано насила.
Когато стигат до реката, Пиленцето и Зайчето търсят как да я преминат. За Мишлето това препятствие става оправдание да се откаже. То прави всичко възможно да не премине реката като по този начин възпрепятства и приятелите си, които всячески се опитват да му помогнат. Дори нещо повече – те пострадват и от солидарност към приятелчето си. Три поредни дни тръгват към училище и трите пъти се връщат, заради капризите на Мишлето. Огромната роля на родителите е поднесена ненатрапчиво.
Не маловажна е и съпричастността на обществото, представено в приказката от учителката и крокодила. Учителката, която с интересните си уроци, създава желание за учение и Крокодила, който е доброжелателен към децата.
Тази приказка е изключително актуална днес, когато се води усилен дебат в обществото относно образованието. Всичко това действа доста обезсърчаващо върху най-малките. Бихме искали, чрез тази приказка, да влеем оптимизъм и да създадем интерес към училището у малките ученици. Да наблегнем на ползата от учението.
Представлението създава училищна атмосфера. Разказвачът е всъщност е учителката, която провежда часовете си със забавни уроци по четене с публиката. В междучасията тя разказва поучителната история, която се е случила с учениците й от горското училище.
След наситеното с изненадващи декори, напрегнати приключения и забавни уроци спектакъл, остава поуката,че училището е удивително интересно място, което отваря вратите ни към света. Но за да бъде създаден интерес към това място, за да имат желание децата ни за учение, ние възрастните имаме отговорна роля.

🎟 Цена за театъра : 7 лв./човек

 

 


Куклено представление на плевенският музикален театър “Деница Арт“

Едно момиченце иска да избере най-ценния , най-хубав подарък за своята най-добра приятелка. Тя тръгва на пътешествие за да търси отговор на своя въпрос: “кое е най-ценното?” .По пътя си среща и разпитва различни герои и получава най-различни предложения за “най-хубав подарък”, което създава много комични ситуации. Оказва се, че света е пълен с най-интересни „хора“
и винаги можеш да научиш нещо от някого. А кое е най-ценното, и кой е идеалния подарък?!…и дали има такъв?!…Това ще разберете сами!!!

Куклена постановка, с много песни и танци, което я прави достъпна за деца от различни възрасти.

🎟 Цена за театъра : 7 лв./човек

 

 


Куклено представление на Театър ДА

Адаптация: Венера Нечкова-Фингарова
Режисура: Театър ДА

Сценография и кукли: Станислава Кръстева
Музика и музикално оформление: Пламен Петков
Участват: Ася Димитрова и Деян Михайлов

Мишокът и Балерината са забравени на тавана и оставени да „прашасват” на спокойствие, без някой да се грижи за тях и да се вълнува от съдбата им. Макар, че на пръв поглед героите са много различни, и двамата се чувстват самотни и изоставени. Накрая, откривайки се като приятели, те се приемат с всичките си странности и недостатъци и успяват да си помогнат, за да преодолеят най-големите си страхове.

🎟 Цена за театъра : 7 лв./човек

 

 


Продължителността на представленията е 45 мин. и са предназначени за деца над 3 г. и техните родители.

Билети могат да се закупят онлайн и на касата в Лунапарка.

В случай че си закупите билет за неограничено ползване на всички атракциони, Театъра за детето е безплатен. Цена на билета 35 лв.
Виж повече за билета.

 

 

Ваучерите „Първото посещение“ за 50% отстъпка от цената са ВАЛИДНИ.
Научи повече за ваучера.

Сподели:

Меню