Програмата през септември – Детски Театър

Натисни, за да видиш карта
Кога
септември 3, 2023 @ 11:30 am – 12:15 pm
2023-09-03T11:30:00+03:00
2023-09-03T12:15:00+03:00
Къде
Лунапарк Боби&Кели
Ул. Филип Аврамов
Цена:
7 лв.

Време е за  детски театър!  

Всяка неделя от 11:30 в #ЛунапаркаНаСофия, те очакваме с вълнуващи представления, цветните кукли и уникалните изпълнения на най-известните артисти.

Виж кои  постановки ще ни гостуват през месец септември: 

 Театрална програма за месец септември

Куклено представление на  Илкова Театър

Предстои един вълнуващ урок по търпение!
В тази увлекателна история ще се запознаеш със Санди, скакалец, който може да прави само големи скокове. Но какво се случва, когато неговата арогантност и липса на търпение са подложени на изпитание?
Очаква го неочакван житейски урок. Присъедини се към нас, за да разбереш как Санди научава колко важно е да уважаваш другите и да бъдеш търпелив.
Едно вълнуващо преживяване за малки и големи, което ще те накара да се усмихнеш и да погледнеш на живота от нова перспектива. Не пропускай това незабравимо представление!

🎟 Цена за театъра : 7 лв./човек

 

 


Шоу моноспектакъл на Коле Китанов – Театър  Мале Мале.

Режисьор: Михаела Тюлева
Сценограф: Александър Гарелов
Композитор: Георги Георгиев

Сапунени балони, малки, големи и малко по-големи.
Магия, красота и чувство за хумор. Това е едно интерактивно шоу за малки и големи в което ще видите най-различни изобретения, номера и фокуси със сапунени мехури. Като за начало ще започнем с миниатурни балончета а в края на шоуто и черешка на тортата ще се опитаме да затворим и човек в балон! Как? Ела и ще видиш

🎟 Цена за театъра : 7 лв./човек

 

 


   Куклено представление на Георги Спасов и Роси Спасова

Сценарий и режисура: Жени Пашова и Петър Пашов
Сценография и кукли: Димитър Димитров и Петя Димитрова
Участват: Георги Спасов и Росица Спасова

Кой управлява вълшебната латерна, кой води представлението, кой е режисьор и кой-актьор? Клоунът или неговите деца? Само куклите могат да бъдат толкова наивни и смешни, толкова самоуверени и непохватни, толкова чистосърдечни и обичливи, колкото техния баща – Клоуна!

„Клоунът и неговите деца” е носталгично завръщане към корените на кукленото изкуство. Спектакълът акцентира върху специфичните изразни възможности, присъщи на куклата като двигател на спектакъла. „Клоунът и неговите деца” използва  класическа система кукли – така наречените „петрушки”, „родени” от панаирите, от площадния театър-атрактивна форма, разчитаща на контакта и отзивчивостта на публиката.

1-ва награда на Холандското жури от Международния куклен фестивал „Двама са малко-трима са много“ Пловдив 2016
Награда за мъжка роля от Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“ Ямбол 2017
Участия в международните куклени фестивали „Панаир на куклите“ София 2016; „Дни на куклите“, Бургас 2016; „Забранено за възрастни“ Смолян 2017; Titiriai, Толоса, Испания и в Шести фестивал на българската култура в Брюксел и Гент, Белгия и Люксембург 2017.

 

🎟 Цена за театъра : 7 лв./човек

 

 


Куклено представление японска приказка по Ниими Нанкичи

Драматизация, сценография и режисура: Мария Банова
Превод: Яна Дончева
Музика: на живо създаденa от публиката
Моноспектакъл с участието на Юлия Коларова

Приказката ще бъде представена чрез една друга културна ценост на Япония, а имено уличен театър „камишибай” или „ театър в картини” , особено популярна по време на депресията от 30 години и следвоенния период в Япония до появата на телевизията през 20 век. Камишибай води началото си от японските будистки храмове където е имало свитъци с картини, които са били в помощ на монасите за разказване на истории. Камишибай в днешно време е част от стратегията за насърчаване на световен мир, свят в хармония и без оръжие.
„Гон, малката лисица” е определена като „трогателна приказка в която резонира съпреживяване на самотния човек”, приказката носи послание за невидимото добро което си има лице. Приказката е определена като „ценно четиво за младите хора”, също така тя носи информация за японската култура и обичаи.
Срещата на българските деца с други култури е важна част от тяхото развитие и мирогледа им в бъдеще.

🎟 Цена за театъра : 7 лв./човек

 

 


Продължителността на представленията е 45 мин. и са предназначени за деца над 3 г. и техните родители.

Билети могат да се закупят онлайн и на касата в Лунапарка.

В случай че си закупите билет за неограничено ползване на всички атракциони, Театъра за детето е безплатен. Цена на билета 40 лв.
Виж повече за билета.

 

 

Ваучерите „Първото посещение“ за 50% отстъпка от цената са ВАЛИДНИ.
Научи повече за ваучера

Сподели:

Меню